רשלנות רפואית היא מצב בו אחד מהצוות הרפואי – רופאים, אחיות, מרפאים וכדומה – לא נהג בזהירות הראויה ובסטנדרטים המקובלים בתחום הרפואה, וכתוצאה מכך גרם לנזק לחולה. להלן כמה דוגמאות לרשלנות רפואית:
היתה לכם טעות באבחון – בניגוד לטעות בכל תחום אחר, טעות איבחון רפואי עלולה לעלות ביוקר למטופל. כאשר מחלה מתגלה מוקדם, בדרך כלל ניתן לטפל בה עד להבראה מוחלטת. כאשר רופא לא איבחן נכונה את המחלה/הפציעה של החולה, וכתוצאה מכך ניתן טיפול שגוי או לא הוענק טיפול כלל – המטופל עלול למות או שמצב מחלתו עלול להחמיר.
אם הייתה טעות בטיפול – למשל, אם בוצעה טעות בזמן ניתוח, הוענק טיפול תרופתי שגוי, בוצעו פעולות רפואיות באופן לא זהיר וכדומה. אלה מקרים שעלולים להתבטא במצב רפואי חמור יותר מהמצב הראשוני של המטופל, ומזכה אותו בפיצוי.
היעדר טיפול – למשל במקרים בהם חולה לא קיבל כלל טיפול למרות שמצבו הרפואי חייב זאת. זה יכול לקרות במצבים בהם המטופל מתריע על מצב רפואי מסוים ומתעלמים ממנו, בודקים אותו באופן שטחי מדי ביחס לתלונות שלו, או נותנים לו טיפול שאינו מתאים למצבו או לחומרת מחלתו.
רשלנות בדיווח או רשלנות במעקב אחר מצב המטופל – מצב כזה קורה לפעמים כשאין תיאום מספיק טוב בין המוסד שמבצע בדיקות והרופא המטפל, או כאשר צוות רפואי לא דיווח כראוי על ממצאים שהתגלו בבדיקה, התעלם מהממצאים או לא עקב אחר מצבו של החולה גם לאחר שהממצאים הוכיחו שהחולה אכן זקוק למעקב, או פשוט ערך בדיקות ולא בדק את התוצאות שלהן.
רשלנות רפואית נוספת היא כשהרופא המטפל לא מספק מידע מלא לחולה בנוגע למצבו הרפואי, לסיכונים בטיפולים המומלצים עבורו, וכדומה.
רשלנות רפואית הנו עסק סבוך וכלל לא נעים, אך טוב לדעת שלפחות ניתן להאיר את הסיטואציה ואף לזכות בסכומי פיצויים גבוהים במיוחד – תלוי כמובן באופי הסיטואציה ובאיכות הייצוג המקצועי. אי לכך, אם גם אתם חוויתם רשלנות מעין זו, אנו שמחים להציג את עצמנו, משרד עו"ד יוסף קוסטיקה המתמחה בתחום רשלנות רפואית באופן ספציפי ומחזיק בניסיון עשיר בתחום.