פיצויים בעקבות טיפול בנפגעי תאונת דרכים
פיצויים לאחר תאונת דרכים יכולים להקיף קשת רחבה של נזקים. כך לדוגמא, לעיתים קרובות לאחר תאונות דרכים יש לדאוג לאדם הנפגע, למשל על ידי בני משפחה כמו בן/בת הזוג או האח/ות. כאשר צריך לדאוג לאדם ולעזור לו בהליכה לשירותים, בהכנת הארוחות, בניקיון הבית, בהגעה ממקום למקום וכדומה – הדבר דורש זמן שבא על חשבון שעות וימי עבודה, וכרוך בהוצאות שונות כמו נסיעה לבית הנפגע. פיצויים עקב תאונות דרכים בהחלט עשויים להתחשב בהיבט זה ולכלול החזרי הוצאות הכרוכות בטיפול בנפגע על ידי הזולת. יתר על כן, פיצוי תאונות דרכים עשוי לכלול גם את כל ההוצאות העתידיות הצפויות בהקשר זה, למשל אם האדם יזדקק בשנה או בשנתיים הקרובות לעזרה סיעודית בבית.
פיצויים בגין הפסד שכר
עוד מרכיב משמעותי של פיצויים תאונת דרכים הוא הפסד המשכורת של הנפגע. מדובר בימי העבודה שנאלץ האדם להפסיד בגין פגיעתו, למשל עקב חוסר יכולת לעבוד או אשפוז בבתי חולים. סכום זה יכול להצטבר לכדי סכומים משמעותיים שכן הוא מתחיל להיספר החל מיום התאונה, ותלוי במשכורתו של הנפגע מלפני התאונה. מרכיב שיכול להיות אפילו משמעותי יותר הוא הפסד משכורת עתידי של הנפגע. כלומר, אם מצבו הפיזי של הנפגע אינו מאפשר לו לעבוד לאורך תקופה הרי שיש לחשב ולפצות אותו בגין ימי העבודה שיפסיד. מטבע הדברים, מדובר בסכומים שיכולים להיות משמעותיים מאוד.
מרכיבים נוספים של הפיצויים
מלבד זאת, פיצויים תאונות דרכים עשויים לכלול מגוון מרכיבים נוספים כגון הוצאות עבור נסיעות בעבר ובעתיד, הוצאות רפואיות בעבר וצפויות לעתיד, עוגמת נפש, סבל וכאב, ועוד.
על פי חוק זה, פיצוי לנפגע תאונת דרכים הם בגדר זכות בסיסית המתקבלת בראש ובראשונה מחברת הביטוח (לכן כולנו מחויבים להחזיק ביטוח חובה בתוקף). לאחר שתאונת הדרכים מתרחשת, חלילה, פונה המבוטח הסובל מנזקי גוף אל חברת הביטוח שלו והיא חויבת לשלם לו פיצויים עקב ראשי נזק שונים המצוינים בפוליסה. יש להדגיש שהחוק קובע כי פיצויים אינם תלויים בגורם האשם בתאונה. במילים אחרות, גם אם התאונה הייתה לגמרי באשמתכם אתם עדיין זכאים לקבל פיצויים בגין נזקי הגוף שלכם מחברת הביטוח – כמו כל אחד אחר.
פיצויים מהביטוח הלאומי ומגופים נוספים
בנוסף, פיצויים לנפגעי תאונת דרכים יכולים להינתן על ידי הביטוח הלאומי, בהנחה שהתאונה התרחשה בהקשר כלשהו למקום התעסוקה. במקרה זה, כתלות בהחלטת הפקיד המוסמך בביטוח הלאומי, ולאור החלטות וועדה רפואית, ניתן לקבל פיצויים הכוללים בין היתר כיסוי אובדן ימי עבודה, מענק חד פעמי, קצבה חודשית עקב נכות מעבודה, מימון הוצאות רפואיות, שיקום מקצועי וכדומה. עוד גופים האמונים על פיצויים לנפגעים הינם בתי המשפט שאליהם מגיעות תביעות של מבוטחים אשר חולקים על קביעות תביעות הביטוח.